Holistic Hacking

Een holistische en multidimensionale benadering van het upgraden en transformeren van lichaam, ziel en geest, het ontsluiten van menselijk potentieel en het boosten van je bewustzijn.

Wat is Hacking

Tegenwoordig is Hacking één van de nieuwste buzz words. Deze term wordt gangbaar geassocieerd met het illegaal inbreken in computers en het stelen van informatie of plaatsen van virussen. Vandaag de dag vertegenwoordigt het vaker nog het vinden van manieren om iets slimmer, sneller en efficiënter te kunnen doen. Veelal met behulp van computertechnologie zoals apps, gadgets en wearables (gadgets die je op je lichaam draagt). Met name op het gebied van je kwaliteit van leven, het indelen van je tijd of het verbeteren van je gezondheid. Denk hierbij aan Life Hacking en Biohacking.

Wat is holistic hacking

Holistic Hacking staat in deze context voor een specifieke nadruk op een holistische en multidimensionale benadering van gezondheid, welzijn en menselijk potentieel. Vanuit het besef dat we naast ons fysieke lichaam ook uit mentale, emotionele, spirituele en astrale dimensies bestaan. Dit leidt naar een radicaal andere kijk op mens-zijn, op onze realiteit en de zoektocht naar geluk en welzijn. Dit geeft tegelijkertijd ook een radicaal andere kijk op de implicaties en applicaties van computertechnologie. 

Holistic Hacking vertegenwoordigt een beweging waarbij we antwoorden proberen te vinden op vragen als 'hoe verhoudt ons bewustzijn zich tot computertechnologie?', 'wat ontsluit menselijk potentieel?' en 'welke technologieen zijn hieraan dienstbaar?' 

Technologieën die ons helpen onszelf en de wereld om ons heen beter te leren kennen, te reflecteren, contempleren en mediteren. Die ons helpen ons bewust te zijn en te blijven van waar we onze aandacht aan geven en waar we onze tijd aan besteden. Die ons juist stimuleren onze smartphones wat vaker weg te leggen. Die helpen onze focus te bewaken en tegelijkertijd het grotere plaatje te blijven zien en de stilte te omarmen. Die aspecten als hartintelligentie, zingeving en bezieling aandacht geven en je helpen dit te ontwikkelen. Die ons stimuleren te reflecteren op hoe we computertechnologie kunnen omarmen zonder dat we het zelf worden. Hoe we het als middel kunnen inzetten in plaats van als doel. Hoe we ons geluk voorop kunnen stellen, ons bewustzijn en onze kwaliteit van leven in plaats van efficiency, consumentisme en financieel gewin. Hoe we onze autonomie en privacy kunnen bewaren, onze persoonlijke ruimte kunnen bewaken en een balans leren vinden in online en offline, analoog en virtueel.

Om met deze visie de brug te slaan tussen bewustzijn, menselijk potentieel en computertechnologie organiseer ik met regelmaat lezingen, events en meetups. Ook kun je me volgen via de gelijknamige Facebook pagina en kun je je aansluiten bij de Facebook groep. Graag tot ziens, live of virtueel! 

Schrijf je in voor mijn Nieuws Update en krijg de downloadlink naar mijn app cadeau:


Live events

Jan06

Lezing Bits, Bytes & Bewustzijn: Slow Tech - Hillegom

Date: Jan 06, 2019

Locatie: Hotel Flora, Hoofdstraat 55, 2181 EB Hillegom. Zie www.hotelvillaflora.nl (http://www.hotelvillaflora.nl) Tijd: 14:00 uur - 17:00 uur ..

Jan27

Lezing 'Bits, Bytes & Bewustzijn' in Leeuwarden

Date: Jan 27, 2019

Meer info volgt_..

Feb01

Start Soulvalley Academy - Groep 1/Wknd 1

Date: Feb 01, 2019

De 1e groep van Soulvalley Academy gaat van start. Meer info over de locatie, opzet, inhoud en de kosten vind je hier (/soulvalley/academy). Deze ..

Feb07

Lezing 'Bits, Bytes & Bewustzijn' in Bant (Fl)

Date: Feb 07, 2019

Locatie: Multifunctioneel Centrum de Bantsiliek, Zuidwend 2 te Bant (Fl) Tijd: 20:00 uur - 22:00 uur Kosten: meer info en aanmelden via www.mo..

Feb22

Artikel in BRES 314: Elektron

Date: Feb 22, 2019

In Bres Magazine editie 314, met het centrale thema 'Elektron', zal een artikel van mijn hand verschijnen met de titel 'De Geest in de Machine', w..

Apr04

Lezing Bits, Bytes & Bewustzijn: Slow Tech - Landgoed Ulvenhart (Br)

Date: Apr 04, 2019

Locatie: Landgoed Ulvenhart, Heistraat 16-18 in Ulvenhout. Zie www.ulvenhart.nl (http://www.ulvenhart.nl) Tijd: 19:30 uur - 22:00 uur, zaal open..

Apr12

Soulvalley Academy - Groep 1/Wknd 2

Date: Apr 12, 2019

Dit is het 2e weekend van de 1e groep van Soulvalley Academy. Meer info over de locatie, opzet, inhoud en de kosten vind je hier (/soulvalley/acad..

Aug02

Soulvalley Academy - Groep 1/Wknd 3

Date: Aug 02, 2019

Dit is het 3e weekend van de 1e groep van Soulvalley Academy. Meer info over de locatie, opzet, inhoud en de kosten vind je hier (/soulvalley/acad..

Oct25

Start Soulvalley Academy - Groep 2

Date: Oct 25, 2019

De 2e groep van de Soulvalley Academy gaat van start. Meer info over de locatie, opzet, inhoud en de kosten vind je hier (/soulvalley/academy). De..

Dec13

Soulvalley Academy - Groep 1/Wknd 4

Date: Dec 13, 2019

Dit is het 4e weekend van de 1e groep van Soulvalley Academy. Meer info over de locatie, opzet, inhoud en de kosten vind je hier (/soulvalley/acad..

Jan24

Soulvalley Academy - Groep 2/Wknd 2

Date: Jan 24, 2020

Dit is het 2e weekend van de 2e groep van Soulvalley Academy. Meer info over de locatie, opzet, inhoud en de kosten vind je hier (/soulvalley/acad..

Apr24

Soulvalley Academy - Groep 2/Wknd 3

Date: Apr 24, 2020

Dit is het 3e weekend van de 2e groep van Soulvalley Academy. Meer info over de locatie, opzet, inhoud en de kosten vind je hier (/soulvalley/acad..

Jul24

Soulvalley Academy - Groep 2/Wknd 4

Date: Jul 24, 2020

Dit is het 4e weekend van de 2e groep van Soulvalley Academy. Meer info over de locatie, opzet, inhoud en de kosten vind je hier (/soulvalley/acad..

Consciousness Hacking NL

Een mooi voorbeeld van Holistic Hacking is Consciousness Hacking. Dit is een wereldwijde community, gestart in 2013 door Mikey Siegel (zie ook deze clip). Inmiddels zijn er zo'n twintig locaties en 10.000 leden. Verenigd in de missie om bij te dragen aan het ontsluiten van het menselijk potentieel, met behulp van de beste tools uit alle disciplines. Oost en West, virtueel en analoog. Om zo ons psychologisch, emotioneel en spiritueel welzijn te vergroten. Hierbinnen vertegenwoordig ik Nederland.

Ben je nieuwsgierig naar hoe Consciousness Hacking zich verhoudt tot bijvoorbeeld Life Hacking en Biohacking? Lees mijn artikel hier.

enkele sprekers

        

   
Top