Presentatie 'Bits, Bytes & Bewustzijn' in Centrum Djoj Rotterdam

Datum: 02-Sep-2017

Details

Locatie: Centrum Djoj, Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam (routebeschrijving)
Tijd: 12:00 uur - 13:00 uur
Kosten: de toegang is gratis mits vooraf gereserveerd via www.djoj.nl

Op de Open Dagen van Centrum Djoj mag ik een presentatie/workshop verzorgen over Bits, Bytes & Bewustzijn. Zie onderstaand filmpje voor een kleine impressie. Voor meer informatie over de Open Dagen zie deze link.

Yfke Laanstra is auteur van het boek Bits, Bytes & Bewustzijn - op het snijvlak van computertechnologie en menselijk potentieel. Ze staat stil bij de ongekende stroomversnelling van computertechnologie en hoe dit zich verhoudt tot ons bewustzijn en persoonlijke groei. Wat zijn de gevolgen?

''In de toekomst worden we wellicht niet meer geboren maar enkel nog gefabriceerd, gekloond, ontdooid, gedownload of geprint. In een wereld voorzien van kunstmatige intelligentie en vergeven van kunstmatige frequenties.'

Er vinden immense verschuivingen plaats, zowel op het wereldtoneel als diep in onszelf. Daarnaast bevindt de computertechnologie zich in een ongekende stroomversnelling. Dit zal ons mens-zijn en onze werkelijkheid radicaal en onherkenbaar veranderen in de komende 15 jaar.

Virtual Reality, ‘wearables’ zoals smartwatches en het ‘Internet of Things’ zijn booming. Biologie en technologie smelt steeds meer samen, denk aan de implantatie van chips, het printen van organen, robotjes in je bloedbanen en het uploaden van je mind in een computer.

Wat zijn de implicaties voor ons bewustzijn, welzijn en mens-zijn? Is er sprake van een upgrade of juist een downgrade? Welkom in de wereld van Biohacking, Transhumanisme, Holistic Hacking en Slow Tech.’

Ook is er deze dag gelegenheid het boek aan te schaffen. 

Je kunt je hier inschrijven. (NIET onderstaand formulier invullen).Boeking


Top