Lezing 'Bits, Bytes & Bewustzijn' in Breda

Datum: 14-Oct-2017

Details

Locatie: de kapel van de Sacramentskerk, Zandberglaan 58 in Breda
Tijd: 14:30 uur - 17:30 uur
Kosten: 17,50 euro p.p. in de voorverkoop, 20 euro aan de deur. Meer info en aanmelden via Sky High Creations

Op uitnodiging van Sky High Creations mag ik een lezing verzorgen over Bits, Bytes & Bewustzijn.
Yfke Laanstra is auteur van het boek Bits, Bytes & Bewustzijn - op het snijvlak van computertechnologie en menselijk potentieel. Ze staat stil bij de ongekende stroomversnelling van computertechnologie en hoe dit zich verhoudt tot ons bewustzijn en persoonlijke groei. Wat zijn de gevolgen?

''In de toekomst worden we wellicht niet meer geboren maar enkel nog gefabriceerd, gekloond, ontdooid, gedownload of geprint. In een wereld voorzien van kunstmatige intelligentie en vergeven van kunstmatige frequenties.'

Er vinden immense verschuivingen plaats, zowel op het wereldtoneel als diep in onszelf. Daarnaast bevindt de computertechnologie zich in een ongekende stroomversnelling. Dit zal ons mens-zijn en onze werkelijkheid radicaal en onherkenbaar veranderen in de komende 15 jaar.

Virtual Reality, ‘wearables’ zoals smartwatches en het ‘Internet of Things’ zijn booming. Biologie en technologie smelt steeds meer samen, denk aan de implantatie van chips, het printen van organen, robotjes in je bloedbanen en het uploaden van je mind in een computer.

Wat zijn de implicaties voor ons bewustzijn, welzijn en mens-zijn? Is er sprake van een upgrade of juist een downgrade? Welkom in de wereld van Biohacking, Transhumanisme, Holistic Hacking en Slow Tech.’

Programma
14.30 uur: ontvangst
15.00 uur: lezing deel I
16.00 uur: pauze
16.30 uur: lezing deel II
17.30 uur: borrel en gelegenheid om Yfke Laanstra persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje.

Ook is er deze dag gelegenheid het boek aan te schaffen. 

Opgave kan via deze link. (NIET onderstaand formulier invullen).Boeking


Top